2014. május 11., vasárnap

Velem -Koszeg

Ejjel zuhogott az eso. Hurra. Szerencsere mire atmentunk a szomszed presszoba melegszendvicset reggelizni, elallt az eso. Diszkreten nem esett par oran keresztul. Kozbenelindultunk. A Velembol kivezeto ut nagyon szep volt, kivaltkeppen h 4 db szalamandrat is. A nap mar-mar kisutott, aztan ugy dontott h az mar tenyleg tulzas. Igy hatesni kezdett pedig meg fel sem ertunk Irottkore. Elovettuk az esokabatokat. Kisvartatva elallt. Fenn a kilatonal eltettuk az esokabatokat es leultunk enni. aztan indultunk lefele a keken amire igazaboal itt tertunk ra. Ug6anis az orszagos kek tura kiindulopotja az Irottko. Velembol a piros sav jelzesen jottunk fel. a kek nagyon szep volt itt, nyirerdoon vitt keresztul. Eleg sokaig lefele mentunk aztam megindultunk felfele Ohaztetore. Mire felertunk mar zuhogott de durvan! Felmentunk a kilatoba varva h elalljon. vagy fel orat varakoztunk a kilatoban. Kozben megettunk egy ujabb zzendvicset. Mikor az eso lecsendesedett elindultunk. Hetforrasig sikerult is normalis idoben lejutni. Vegigkostoltam mind a 7 forrast es azt mondhatom h Almosnak kicsit mas az ize mint a tobbinek. De leeht h csak azert mert o volt az elso es akkor meg nem szoktam meg a kisse vasas izuket.
Tovabbindulva hamarosan esni kezdett. De durvan! Sot, meg durvabban. Szakado esoben mentunk az utolso masfel oraban. Csurom vizesen ertunk be a szallasunkra. viszont kaptunk hosugarzot aminel jelenleg szaritkozunk es melegszunk. Varjuk a rendelf pizzat.
Az elorejelzes szerinf holnap is esni fov,  de az eso igazan szerda-csutorotk magassagaban talal majd magara....
Mondtam a fiuknak h ezutan mi mar csak novemberben menjunk kekfurazni - tokmindegy h junis, februar, majus... MINDIG kellemes novemberi ido van. Olyan k9d volt a hegyen mint novemberben. Ha eppen nem aztam volna pureve akkor egesz vicces lett volna.

3 megjegyzés:

  1. Minket vasárnap ronggyá vert az eső Írottkőre felfelé, a vízálló bakancsom teljesen átázott meg az esőkabát is, Velemből menekültünk vissza taxival Kőszegre.
    Örülök, hogy ti szerencsésebben jártatok.

    VálaszTörlés
  2. A vizálló bakancs, az szerintem illúzió...
    oké, egy darabig lehet,h. az, de a folyamatos esőt, meg pláne a vizes füvet, illetve télen a latyakos havat csak ideig-óráig birja minden (kivéve a gumicsizma)
    Jaja, tudom, vannak olyanok, akik ragaszkodnak ahhoz, h. az ő x márkájú cipőjük még SOHA nem ázott be... szerintem ez azért van, mert még nem mentek benne elég ideig esőben vagy latyakban.
    Amúgy nem is tudtam, h. velemben van taxi :)

    VálaszTörlés
  3. Kőszegről hívtuk ki, becsületére legyen, 12 perc alatt ott volt. Majd megírom, hogy is zajlott ez a kaland, aztán linkelem, ha érdekel, maga a taxihívás is egy külön fejezet.

    Egyébként most olvasom a legfelső postot, minden tiszteletem! Én ma mentem volna Vidróczkira, de meghátráltam, szégyen reám :P Párom a Rákóczi 110-en van éppen.

    VálaszTörlés