2010. június 30., szerda

2010. július 4. vasárnap

A törzsgárdának fel fog tűnni, h. ezt az útvonalat már mentük egyszer, de (1) nincs autó mégsem, tehát a Biatorbágyi Nagy Eltévedős Túrát jövő hétre halasztjuk, (2) iszonyat mennyiségű munkám miatt ma nem tudtam menni új útvonalat felfedezni, (3) a végét kicsit módosítom insallah, tehát nem lesz 100% ugyanaz.



Útvonal: Normafa - János-hegy - Makkosmária - Sorrento - Murvás Út - Repülős Emlékmű - ismeretlen nevű hely, ahonnan jó a kilátás, és meredeken kell lemenni onnan - lefelé vezető izé, ami szerintem út, szerintetek vízmosás-szerűség - Budaörs, városházától két megállóval Pest felé eső buszmegálló. Ennél pontosabb útvonal-leírást nem tudok adni.
Találkozó: július 4. vasárnap, 8:00 a Moszkva téren, a 6 villamos megállójánál.
Visszaérkezés: 14:00 és 15:00 között a Móricz Zsigmond körtérre insallah
Távolság: kb. 15 km
Terep: Közepes nehézségű terep, elég hosszú útvonal, tehát akinek a "kirándulás" kifejezésről a margitszigeti zenélő kút jut eszébe, azt fogják meglepetések érni. A közepén van egy elég kemény emelkedő, ami nem is rövid. Kicsit odébb egy NAGYON kemény emelkedő, ami viszont rövid, és az ösvény mentén bokrok is találhatók, amelyekbe kapaszkodva foggal-körömmel felvonszolhatjuk magunkat, insallah. A végén SOKAT kell meredeken lefelé menni, köves, csúszós (szerintem) úton.
Gyerekkompatibilis-e? Lásd az előző pontot. Elszánt, nem egykönnyen meghátráló nagyobb gyermekek esetében igen. Kicsiknek, műanyagmotorral, babakocsival nem.
Költségek: BKV-bérlet, és még pluszban egy jegy. Ha nincs bérleted, akkor 2 jegy.
Mit hozz magaddal?
Legyen rajtad kényelmes cipő. Szandi, sollpapucs szokás szerint kizárva. Hozz innivalót és valami könnyű ennivalót is magaddal. SOK innivalót. Félliteres bubis víz KEVÉS lesz. Legalább másfél liter, mert valószínűleg meleg lesz.
EXTRA! van egy pár plusz túrabotom, ha valaki szeretné kipróbálni, az jelezze nekem, és akkor viszem magammal. Ha senki nem jelez, nem cipelem feleslegesen. (Érdemes kipróbálni, akiket eddig rábeszéltem, azok már el sem indulnának nélküle.)
Minden hölgyet és gyermekeit, muszlimokat és nem muszlimokat is szeretettel látunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése